top of page

Matti Salo

suomen loippu.jpeg
englannin lippu.png

Matti Salo on säveltäjä, kitaristi, äänisuunnittelija ja musiikkipedagogi. Hän on tehnyt ja esittänyt musiikkia laidasta laitaan jazzista death metalliin. Hän on säveltänyt musiikkia ja tehnyt äänisuunnittelua yhteistyössä eri taiteenalojen tekijöiden kanssa, esim. nukketeatteri, lyhytelokuva ja kuvataide. Ominta aluetta hänelle on improvisointi, hetken tutkiminen ja siihen heittäytyminen. Tällä hetkellä aktiivisia bändejä trion lisäksi ovat Hannibal & Hot Heros, Kielo Kärkkäisen kokoonpanot, Matti Salo Quartet, MS Minimalice sekä Huminoita.

Luova Records on aiemmin julkaissut Matti Salo Quartetin esikoislevyn lisäksi myös Matti Salo Trion ensimmäisen levyn "One Day Travels".

Band 1.jpg

Matti Salo Trio

Matti Salo Trion musiikki on ilmavaa ja melodista modernia jazzia, joka tarjoilee kuulijalleen intensiivisen musiikkielämyksen. Soittajien välitön läsnäolo on olennainen osa musiikkia ja livekokemusta. Kaikki sävellykset ovat rovaniemeläislähtöisen kitaristi Matti Salon käsialaa.

Salon lisäksi triossa soittaa Juho Kanervo ja Simo Laihonen.

 

Kanervo on improvisoiva sellisti ja basisti, sekä pedagogi. Hän rakastaa tutkia ja elää hetkeä. Kanervo soittaa useissa rytmimusiikkia esittävissä yhtyeissä, kuten Saimaa, Ellips, Mikko Joensuu, Sagolik, Antti Pouta ja Matti Salo trio. Kanervo kokee erilaisten tyylisuuntien langettamat rajoitteet positiivisiksi haasteiksi, jonka raameissa hän haluaa pystyä toteuttamaan omaa sävelkieltään yhteydessä kanssamuusikoihin.

Improvisaatiotrio Black Motorin riveistä tuttu rumpali Simo Laihonen toimii jazzin ja improvisoidun musiikin lisäksi myös rockin ja nykykansanmusiikin parissa, sekä useissa monitaiteellisissa, esim. musiikkia, tanssia ja teatteria yhdistelevissä projekteissa. Black Motorin lisäksi Laihonen esiintyy duo -kokoonpanoissa saksofonistien Mikko Innasen ja Juhani Aaltosen kanssa, saksofonisti-klarinetisti Stanley Zappan yhtyeissä, sekä työskentelee soolomusiikin parissa. Hän esiintyy säännöllisesti myös muiden improvisoidun musiikin alan tekijöiden kanssa kansainvälisesti.

Kirjahylly 1.jpg

Matti Salo Quartet

Ensimmäisen soololevynsä ympärille Salo kokosi joukon suomalaisia jazz-muusikoita, joiden soittoa on päästy kuuntelemaan mm. Black Motorin, ja Hot Heros -yhtyeiden riveissä. 

Salon (kitara, perkussiot) lisäksi yhtyeen esikoislevyllä soittavat Sami Sippola (saksofoni), Ville Rauhala (kontrabasso) ja Janne Tuomi (rummut, perkussiot).

Matti Salo Quartetin Tetraktys -esikoisalbumi julkaistiin 31. toukokuuta 2019.

fb-logo.png

Matti Salo Quartet Facebook-sivu

LUOVA0063 Matti Salo Tetraktys - FRONT.j
bottom of page