top of page
Follow Us

Uusi bändi / New Band: Ananas


Ananas promo photo by Vesa Holmala

Tampereella vuonna 2018 perustettu Ananas ei tunne genrerajoja, vaan esittää monenlaista popmusiikkia. Usvainen synapop voi edetä klubien hämärille tanssilattioille, tai sitten äkkiväärästi muuttua punk-henkiseksi riehakkuudeksi.

Kaikkea yhdistävänä punaisena lankana on jonkinlainen Suomi-iskelmän henki. Musiikki on tanssittavaa, mutta tarinat ja laulut usein surullisia tai vähintäänkin kivuliaita.


Nana Liukkosen (sanoitukset, laulu) ja Antti Välimäen (sävellykset, tuotanto) duo täydentyy keikkalavoilla kitaristi Tuomas Saarisella.


Ananas on aiemmin julkaissut musiikkiaan omakustanteisesti, mutta siirtyy nyt Luova Recordsin artistien joukkoon. Yhtye tervehtii uutta yleisöä 4.6. julkaistavalla sinkulla Käsipäivää, joka kertoo päihteidenkäytön varjopuolista. Musiikillisesti se on yhtyeen rokkaavampaa antia.

Lisää sinkkuja ripotellaan pitkin syksyä, jolloin päästään tutustumaan myös Ananaksen näkemykseen modernista tanssipopista.


Ana ja Nana = Ananas. Voit rakastaa tai vihata - vähän kuin ananasta pizzassa.

Founded in 2018 and hailing from Tampere, Finland, Ananas (Finnish for "pineapple") plays many kind of pop music without genre limits. Their hazy synthpop sound can become anything, from gloomy dance beats to frantic punk-influenced rock songs.

Everything is tied together by the spirit of Finnish schlager music. The music is danceable but the songs & stories are often sad, or at least painful.

On stage, Nana Liukkonen (lyrics, vocals) and Antti Välimäki (compositions, production) are joined by guitarist Tuomas Saarinen.

Ananas has previously self-published their music but are now a part of Luova Records' roster.

Luova Records will release the track Käsipäivää on June 4, and more singles throughout the rest of 2021.

Ana & Nana = Ananas. You can love it or hate it - like pineapple on pizza.

Comments


Recent Posts
bottom of page