Follow Us

Ulkona nyt: Petrus Piironen - Asiat tulevat päätökseen


Asiat tulevat päätökseen album cover

Olemisemme rakentuu kaupungin tapaan kerrostuen paikoitellen ja pala palalta niin, että lopulta on nähtävissä vain eri vuosikymmenien palasista koostuva kokonaisuus. Jossain vaiheessa emme kunnolla enää muista miltä kaupunki yksityiskohtineen näytti ja tuntui ensimmäistä kertaa, ja on mahdotonta täysin ennustaa, miltä se tulee tulevaisuudessa näyttämään.

On vaikeaa hahmottaa kuinka paljon todella on kontrollissamme. Elämä täyttyy asioista, jotka tarjoavat tekemistä sekä arvokkaita näkökulmia ja jotka muuttavat elämäämme jatkuvasti. Näihin asioihin on myös petollisen helppo paeta arjen murheita ja epätietoisuutta ilman, että itsekään tietää tarkalleen mitä on tapahtunut. Tutuilta tuntuvat roolit ja toimintamallit ovat ainoita selviytymismekanismeja, joita meillä on vaikeasti hahmotettavaa arkea kohtaan.

Kun aikaa kuluu, asiat muuttuvat. Tulevaisuus on epämääräisempi kuin miltä aikaisemmin vaikutti, tai ehkä sitä ei tarvinnut ajatella yhtä paljon. Sitten asiat tulivat päätökseen ja uudet asiat saivat alkunsa.


Petrus Piirosen uusi soololevy Asiat tulevat päätökseen on valmistunut vuosina 2014-2020 aamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin syntyneiden demojen päälle. Näiden vuosien aikana Piironen mm. teki paljon töitä, opiskeli paljon, kärsi rytmihäiriöistä, meni naimisiin ja tuli isäksi. Levyn aloittava nimikappale syntyi viimeisten joukossa, nivoi asiat yhteen ja antoi levylle nimen.


Albumi löytyy nyt suoratoistopalveluista ja Bandcampista.


Petrus Piironen on jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä, joka kasaa yhteen lyhyitä hetkiä rauhallisen leikkisäksi mosaiikiksi. Sanoituksissaan Piironen tutkii ihmisenä olemista: unia ja unelmia, muistoja, hetkiä, olemassaoloa.


Recent Posts