top of page
Follow Us

Ulkona nyt / Out Now: Ananas - FeeniksAnanas on osoitus siitä, että myös "kaupallisen" kuuloista musiikkia voi tehdä omaehtoisesti. Tarttuvien kertosäkeiden ja suomalaisen iskelmäpopin kaanoniin asettuvien sanoitusten takana ei ole levy-yhtiön Excel-taulukkoa tai markkinatutkimusta, vaan Antti Välimäen ja Nana Liukkosen vilpitön halu kokeilla tällaisen musiikin tekemistä.


Välimäki on säveltänyt kappaleet pelkällä halvalla akustisella kitaralla, eli kaikesta studiomagiasta huolimatta keskiössä ovat alusta asti olleet huolella haetut melodiat. Sanoituksissa taas kuuluvat Liukkosen taipumus melankoliaan ja viehätys suomalaiseen iskelmään.


Alusta asti oli selvää, että kummankin oma elämä saa tihkua musiikkiin - kipeämpiä asioita myöten. Niinpä molemmat tekijät huomaamattaan kasvoivat tekoprosessin aikana ja Feeniks on eräänlainen itseään toteuttava ennustus, jonka myötä kumpikin on noussut henkilökohtaisesta tuhkastaan luomaan jotain uutta.


Levy löytyy nyt suoratoistopalveluista ja Bandcampista.


Luovan katalogissa se tulee varmasti jakamaan mielipiteitä, sillä sen hiottu popsoundi autotuneineen on jotain muuta kuin mitä Luova-bändeiltä on totuttu kuulemaan.


Äänityksissä vierailivat Ananaksen keikoillakin kitaraa soittava Tuomas Saarinen, muusikko Vesa Holmala sekä Luova Recordsin Ville Mäkäräinen.


Kaikki kappaleet säv. Antti Välimäki, san. Nana Liukkonen


​Esiintyjät:

Nana Liukkonen: laulu

Antti Välimäki: syntetisaattorit, rumpukoneet, kitara


​Tuomas Saarinen: kitara (Käsipäivää)

Vesa Holmala: kitara (Shakki)

Ville Mäkäräinen: taustalaulut, piano (Tiara)


​Äänitys ja miksaus: Antti Välimäki


​Masterointi: Svante Forsbäck

Recent Posts
bottom of page