top of page
Follow Us

Uusi Luola-artisti / New Luola Artist: Lasse Tapio Junnila


Lasse Tapio Junnila - Photo by Joel Karppanen

Omalla nimellään elektronista musiikkia tekevä ja esittävä Lasse Tapio Junnila aloitti oman musiikin tekemisen vuonna 2018 saatuaan käsiinsä ensimmäisen oman samplerin. Ensimmäiset sävellykset syntyivät kuvataiteilija Tuuli Oikkosen taidenäyttelyiden yhteyteen ja päätyivät soimaan Rovaniemellä, Helsingissä, Oulussa ja Berliinissä. Saman vuoden syksyllä alkoi keikkailu, jota on alusta asti tehty ns. hardware-livenä ja yhä useammin tanssilattiaa ajatellen. Junnila keikkailee mieluiten paikoissa, joissa äänentoisto on hyvä ja tunnelma katossa. Luola julkaisee 13.11. musiikkivideon saattelemana singlen Childhood Amnesia, joka ennakoi ensi vuonna julkaistavaa samannimistä teema-albumia ja etenkin sen tanssittavampaa antia. Lisätietoja seuraa julkaisupäivänä. Odotellessa voit kuunnella Bandcampista tuoreen ambientbiisin Granular Well Being, jonka julkaisulla Junnila juhlistaa yhteistyötä Luolan kanssa. Pattijoelta kotoisin oleva Junnila asuu nykyään Turussa ja soittaa sellaisissa yhtyeissä kuin Sepikka, The Botherers ja Villi Huhu.

Luola on Luova Recordsin alamerkki, joka keskittyy elektroniseen ja kokeelliseen musiikkiin.

Valokuvan on ottanut Joel Karppanen.

///

Writing and performing electronic music under his own name, Lasse Tapio Junnila started writing his own songs in 2018 after getting a hold of his first own sampler. The first pieces were created to accompany the art of visual artist Tuuli Oikkonen and were featured in her exhibitions around Finland in Rovaniemi, Oulu and Helsinki and in Berlin, Germany. In the autumn of the same year, Junnila began playing live, utiziling a hardware live setup from the very beginning while also putting the dancefloor first. He eagerly plays at venues with a proper PA and an enthusiastic party crowd. Luola will release a single called Childhood Amnesia, along with a music video, on November 13. It's the titular track from Junnila's upcoming debut that will be a concept album, presenting some if its danceable side. More info coming on release day. In the meantime, head over to Bandcamp and check out Granular Well Being, a fresh ambient track that Junnila decided to release to celebrate our collaboration. Originating from Pattijoki in Northern Ostrobothnia, Finland, Junnila currently lives in Turku, Finland, and is active in bands such as Sepikka, The Botherers and Villi Huhu.

Luola is a sublabel of Luova Records and it's focused on electronic and experimental music.

Photograph by Joel Karppanen

Recent Posts
bottom of page