Follow Us

Ulkona nyt / Out Now: Hasune - Muusikaks


Hasusen Muusikaks-levyn tekemisen lähtökohtana oli toteuttaa omaa vaistonvaraista ja vapautunutta musiikkia. Kappaleet on tehty kotistudiossa päivällisen ja urheiluruudun välissä. Kun tulee halu tehdä, tehdään kerralla valmista. Käytetty aika kuuluu äänitteellä.

Lyriikka on syntynyt syvällä liskoaivossa, jossa muhivat runoilijoiden tekstit. Hasusen koneen hyllyltä löytyy Mikki Hiiri -leivänpaahdin, jossa paahdetaan Salmenniemeä, Kajavaa, Haavikkoa ja monia muita. Musiikin muotokieli löytyi lopulta lyriikan innoittamana ja asettuu jonnekin vanhan rockin, electron, runonlausunnan ja syntikkapopin tienoille pysyen samalla jotakuinkin popmusiikkina.

Hasune on yhtäaikaa kevyt kuin Abdul-Jabbarin skyhook-heitto ja painava kuin Kiteen Pallon Mikko Vainionpään kotiutuslyönti viimeisessä vuoroparissa.

Luova Recordsin julkaisema Muusikaks löytyy nyt suoratoistopalveluista ja Bandcampista. Toistaiseksi kyseessä on pelkkä digijulkaisu. Levy on jatkoa omakustanteena julkaistulle Muusika-albumille.

Hasune eli Taavi Hasunen on musadiggari, sähkömies ja mediateknikko, jonka musiikillisesti tärkeimmät vaikutteet tulevat 1900-luvun puolivälin bluesista ja 70-luvun syntetisaattorimusiikkista, ja innoittajia ovat etenkin JJ Cale, Haruomi Hosono ja Paavoharju. Sooloprojektin lisäksi Hasunen soittaa Nasu ja penkojaiset -yhtyeessä ja tekee äänisuunnittelua sekä musiikkivideoita.

Recent Posts