Follow Us

Ulkona nyt / Out Now: Lappländer - Loppu ja alku (Luola)


Lopun jälkeen tulee alku.

Lappländerin albumi Loppu ja alku liikkuu ulottuvuudesta toiseen - linnunradalta metsänpeittoon, ulkoavaruudesta sisäavaruuteen. Kaikki asiat ja ilmiöt ovat osa samaa kiertokulkua, jatkuvaa muutosta ja uudelleensyntymistä.

Lappländerin filosofia on ottaa kuuntelija osaksi tekoprosessia. Jokainen kuuntelukokemus on erilainen riippuen ajasta, paikasta ja kuuntelijan omasta olotilasta. Vaikka musiikki on enimmäkseen improvisoitua ja äänitetty yhdellä otolla, se muodostuu kuuntelukertojen myötä ikään kuin tarinaksi, josta jokaisella on oma tulkinta. Tavoitteena on vangita hetken tunnelma, jolloin musiikissa säilyvät tuoreus ja löytämisen ilo.

Tämän levyn musiikkiin vaikutteita on otettu mm. Luis Bunuelin elokuvista ja Andrei Tarkovskin klassikkoelokuva Stalkerista. Bunuelin elokuvien tavoin levy yllättää lähtemällä välillä odottamattomaan suuntaan. Stalkerin estetiikasta muistuttaa kauneuden ja karuuden herkkä tasapaino.

Lappländerin tavoitteena on tehdä ajatonta musiikkia ja niinpä myös tekninen puoli sekoittaa vanhaa ja uutta - vanhojen analogilaitteiden rinnalla soivat modernit softainstrumentit. Levyllä on käytetty myös omaa muunnelmaa Brian Enon ja Robert Frippin nauhatekniikoista.

Levy löytyy nyt Bandcampista ja suoratoistopalveluista. Julkaisijana on Luova Recordsin alamerkki Luola, joka keskittyy elektroniseen musiikkiin.

Kannen on suunnitellut Tapio Laitinen.

English announcement available on Luola's website.

Recent Posts