Follow Us

Tienhaara EP - ulkona nyt / Out Now


Tienhaaran matka alkoi kymmenen vuotta sitten kaipauksesta rakentaa omalakinen kotisatama laulun keinoin, ulottuvuus, jossa voisi rauhassa tutkailla omaa totuuttaan ja kohdata muita sinne harhailevia. Ensijulkaisuun valikoituneet laulut ovat syntyneet tämän kymmenvuotisen matkan varrella ja ne on sovitettu sekä äänitetty vuosina 2016-2017.

Tienhaaran maailma on elokuvallinen, maalaileva ja mielikuvituksellinen. Se leijuu askeleen verran irti maasta, mutta on aina sidottu ihmisen rajallisuuteen. Artisti rakastaa risteyksiä, joissa kotikutoinen kohtaa ylevän, levoton autereisen ja kahlittu vapaasti virtaavan. Hän pitää melodisuudesta, harmonioista, kaiuista, tummista pohjasävyistä ja visuaalisia mielikuvia kutkuttavista yksityiskohdista.

Nimikko-EP löytyy nyt suoratoistopalveluista ja Bandcampista. Julkaisemme levyn ainoastaan diginä.

Tienhaara on sydämeltään soolotekijä, yhden naisen kuoro. Laulujen tekeminen on hänelle upottavaa ja hyvin yksityistä puuhaa. Se on vuoropuhelua sisäisten hahmojen kanssa, hauskaa ja raivostuttavaa tetristä, tapa vapautua, lohduttautua, maalata ympärilleen tiloja, kiinnittää heijastuksia seinille, kuiskata salaisuuksia maailman korvaan ja tehdä haihatuksia todeksi.

Artistin taiteellinen tausta teatterin ja teatterimusiikin parissa on vaikuttanut paljon tapaan, jolla hän hahmottaa musiikillista kerrontaa. Tarinat aukevat, kätketty paljastuu ja jännitteet tiivistyvät ja laukeavat. Laulu on pienoisnäytelmä.

///

The titular debut EP by Tienhaara is out now, available on streaming services and Bandcamp. This is a digital-only release.

The world of Tienhaara is cinematic, visual and imaginative. She is a solo performer, a one woman choir. Her background in theatre and theatre music has influenced the way she perceives musical narration: stories unfold, the hidden is revealed, tensions are heightened and eventually relaxed. Every song is a miniature play.

The material for this EP was born during a 10 year period and eventually arranged & recorded in 2016-2017.

Recent Posts