Follow Us

Luova Records ja COVID-19-poikkeustilanne / Luova Records & The COVID-19 Emergency

Hei kaikki Luova Recordsin ystävät ja yhteistyökumppanit.

Maailmalla leviävä COVID-19-virustauti on asettanut kulttuurialan ennennäkemättömään tilanteeseen. Monen artistin ja tapahtumajärjestäjän kalenterit tyhjenivät yhdessä päivässä. Kukaan ei varmuudella tiedä, kauanko tilanne kestää. Alalla työskentelevien huoli toimeentulosta on valtava.

Artistien toimeentulosta suurin osa tulee keikoista ja keikkoja ei tällä hetkellä ole. Haluammekin vedota musiikin ja kulttuurin ystäviin: ostakaa levyjä ja kuunnelkaa paljon musiikkia suoratoistopalveluista! Jokainen digitaalinen levyostos ja suoratoistokorvaus on nyt arvokas.

Toistaiseksi mitään kaupankäyntiä ei ole valtiotason päätöksillä rajoitettu, joten myös levykaupat ovat auki. Myös Luovan verkkokauppa palvelee toistaiseksi normaaliin tapaan. Yläkulttuuri-kioski on kuitenkin kioskin porukan päätöksellä kiinni ainakin tämän viikon.

Luova Records pyrkii toistaiseksi jatkamaan toimintaansa normaaliin tapaan. Yrityksenä olemme sikäli onnekkaassa asemassa, että meillä on mahdollisuus etätöihin ja ainakin musiikin digitaalinen jakelu ja kuuntelu onnistuvat kuten ennenkin. Jo tilattujen ja suunniteltujen levypainosten kohtalo on kuitenkin auki ja riippuu pitkälti epidemian leviämisestä maailmalla ja levypainojen sijaintimaissa tehtävistä poliittisista päätöksistä.

Tilanne elää jatkuvasti ja monia asioita on parhaimmillaankin mahdollista suunnitella vain noin viikon verran eteenpäin. Tapahtuma-ala on onneksi jo verkostoitunut selvittämään mm. nettikeikkojen järjestämistä, ja myös me pyrimme osallistumaan tähän kehitykseen tavalla tai toisella.

Lopulta levybisnes on kuitenkin toissijaista inhimillisen kärsimyksen rinnalla. Siispä: Pysykää turvassa ja välttäkää paniikkia. Muistakaa pestä käsiä. Huolehtikaa itsestänne ja auttakaa tarvittaessa lähimmäisiänne jos voitte. Pidetään yhtä!

Rakkaudella,

Luova Recordsin väki

///

Hello everyone, friends, fans & business partners alike.

The COVID-19 pandemic has placed the music business into an unprecedented situation. The calendars of many artists and event organizers went blank in just one day. No one really knows how long the situation will last. Every performer and event organizer right now is worried about their financial situation.

The current trend in music business is that live shows are the biggest source of income for artists and right now there are no gigs. Many governments have entered a state of nationwide emergency and public gatherings are restricted. In many countries, there are curfews in place. We would like to appeal to every music fan out there: please buy records and stream a lot of music. Every record sale, digital included, and every royalty payout from streaming is now precious.

In Finland, non-essential retail is still operating, so record stores are open for now. We're also keeping our webshop open for the time being. The Yläkulttuuri shop in Jyväskylä is closed, however, due to staff concerns.

Luova Records is aiming to continue normal operations. As a business, we are in a fortunate position, since most of our daily work can be done remotely. Digital distribution of music is also working as usual. However, the fates of any ordered and planned physical records are unknown, depending on the global pandemic situation and also any governmental decisions in the countries housing the record manufacturing plants.

The situation is evolving all the time and even with careful planning, we will have to proceed week by week. The Finnish music scene has already organized to research models for streaming live shows online and we aim to be a part of this process in one way or another.

But in the end, preventing human suffering is more important than any record business. So: Stay safe and don't panic. Wash your hands. Take care of yourself and help those in need if and when you can. Let's stick together.

With love,

Everyone at Luova Records

Recent Posts