Follow Us

The Botherers - Urban Schizophrenia ulkona nyt / The Botherers - Urban Schizophrenia Out Now


The Botherers - Urban Schizophrenia

The Botherersin uudella Urban Schizophrenia -albumilla tutkitaan kaupunkielämän mielipuolisuutta. Kaupungissa menemme meluisaan kahvilaan työskentelemään tietokoneillamme ja kaipaamme kotiimme taustahälyä YouTubesta ja televisiosta edellytyksenä rentoutumiselle tai keskittymiselle. Eikä tämä ole pelkästään yhden sukupolven ongelma. Laulaja-kitaristi Roku Rousu muistelee lapsuutensa mummolakokemusta: ”Siellä oli aina paikalle saapuessani sekä TV että radio kaakkoon käännettynä.” Olemmeko koukussa virikkeisiin ja tarkoittaako rauhoittuminen länsimaisessa urbaanissa ympäristössä oman äänen vaimentamista ulkopuolisella hälyllä?

Näistä ajatuksista alkoi Urban Schizophrenian työstäminen. Kappaleet olivat syntyneet itsekseen - joskin Rousun mukaan ”harvinaisen pitkällä aikavälillä". Studioon mentiin kuitenkin spontaanisti ja osa biiseistä saatiin äänitettyä ensimmäisellä otolla, kun taas muutamaa hinkattiin huolellisemmin - jopa kyllästymiseen asti. Äänitysten aikana sivistyttiin, masennuttiin, kehityttiin ja turhauduttiin laulujen eläessä omaa elämäänsä. Rousun sanoin levy on kuin kaupunkielämä muutenkin: ”Räiskyvä paketti epävarmuutta, joka välillä naamioidaan itsevarmuudeksi.”

Levy löytyy nyt digitaalisena suoratoistopalveluista ja Bandcampista. CD:tä ja vinyyliä myy Luova Shop.

The Botherers on oululainen nelihenkinen bändi, jossa soittavat Roku Rousu (kitara, laulu), Lasse Junnila (Farfisa, syntetisaattorit), Joona Hiltunen (syntetisaattorit, basso) ja Masa Kenttälä (rummut). Musiikillisena linjana on psykedeelinen surfgarage, juureva power pop ja muuta pohjoisesta Suomesta.

///

Urban Schizophrenia, the new album by The Botherers, deals with the various insanities of living in a city. We go to a noisy café to work with our laptops and at home we require a constant stream of background noise from YouTube or television in order to focus or relax. And the problem is cross-generational. The band frontman Roku Rousu recalls childhood memories of visiting his grandparents: "Whenever I turned up at their house, both the TV and the radio were turned up to eleven." Are we addicted to these stimuli and does calming down in a western urban setting mean suppressing your own inner voice with a barrage of outside noise? ​ Reflecting on these thoughts, the band began working on Urban Schizophrenia. The songs had formed up by themselves, although, according to Rousu, "during an abnormally long time period". The studio sessions were spontaneous. Some of the songs were recorded on the first take while others were obsessed over and polished. ​ Rousu describes the album as being just like city life: "A sparkling package of uncertainty masked as self-confidence.”

The album is out now digitally on streaming services and Bandcamp. The CD and vinyl editions are available at Luova Shop.

The Botherers is a four member band from Oulu, Finland. The line-up consists of Roku Rousu (guitar, vocals), Lassse Junnila (Farfisa, synthesizers), Joona Hiltunen (synthesizers, bass) and Masa Kenttälä (drums). They cover a variety of genres: psychedelic surf garage, rootsy power pop and other things from northern Finland.

Recent Posts