Follow Us

Mummin kullat - Pakko mennä bailaa


Katkeransuloisen indiefolkin sanansaattajat Mummin kullat jatkavat arkisten kurjien mutta mustalla huumorilla maustettujen tarinoiden kertomista toisella levyllään Pakko mennä bailaa. Äänimaailma on edelliseltä levyltä tuttu: sello, kitara ja monet muut akustiset soittimet yhdistyvät koskettimiin, kolmiääniseen lauluun ja ajoittain myös elektronisiin ääniin, jotka tällä levyllä ovat aavistuksen raskaampia kuin Kulta-debyytillä.

Päihde- ja mielenterveysongelmat ovat sanoituksissa vahvasti esillä. Joskus niihin saa apua jopa pyytämättä - toiset taas eivät apua edes halua, sillä se merkitsisi vastuun ottamista, ja paljon helpompaa on vain mennä juhlimaan kuolemaa odotellessa. Sellaista on elämä hyvinvointiyhteiskunnan laitapuolella.

Levyn äänitykset on tehnyt Ville Linna ja jälkituotannosta on vastannut musiikin moniammattilainen Risto Ylihärsilä.

Levy löytyy suoratoistopalveluista ja Bandcampista nyt. Lisäksi Luova Shopissa on myynnissä rajattu määrä kasetteja. Lisää kasetteja saa suoraan yhtyeeltä vaikkapa keikoilta.

///

Mummin kullat, the ambassadors of bittersweet indie folk, are back with a new album, Pakko mennä bailaa. The sounds are somewhat similar to the debut album Kulta: Cello, guitar and many other acoustic instruments are mixed with keyboards and three-voiced vocals, as well as occasional electronic elements that have taken on a more heavier form here.

Struggling with addiction and suffering from mental illnesses are common themes in the lyrics. Sometimes one gets help even without asking - and sometimes one does not want it, because it would mean taking responsibility, and it's much easier to just go party while waiting for death. These are stories from the fringes of the welfare society. Despite the downbeat themes, many things are spiced up with irony and pitch-black humour.

Ville Linna acted as a recording engineer for the sessions and post-production was handled by the multi-talented music professional Risto Ylihärsilä.

The album is available now on streaming services and Bandcamp. A limited batch of cassettes are sold at Luova Shop. More cassettes are available from the band.

Recent Posts