Follow Us

Litku Klemetti - Ding ding dong julkaistu / New Litku Klemetti Album Out Now


Nyt se on täällä! Kauan odotettu ja ylistäviä ennakkoarvioita saanut uusi Litku-albumi!

Albumin laulut on tehty pääosin syksyllä 2017. Sateisena iltana treeniksellä Klemetti tajusi minkälaisia lauluja haluaa tehdä. Niissä pitäisi olla lapsekasta uhmaa ja älyttömyyttä. Tähän tarkoitukseen syntyi alter ego Hullu-Sanna. Hullu-Sanna on paitsi mielikuvitukseton tosielämän haukkumanimi, myös äkäinen, kiihkeä, outo ja luomisvoimainen tyyppi, jonka katkeria tilityksiä laulut ovat. Ne ovat lauluja, joita Klemetti olisi tehnyt, jos olisi aikoinaan jäänyt Kuhmoon.

Kappaleet on äänitetty keväällä 2019, ja tuottajana on toiminut Tuntematon numero -yhtyeessäkin soittava Pekka Tuomi. Levyllä soivat bändin lisäksi monet eri syntikat ja mm. Rhythm Wolf -rumpukoneen kovat biitit. Värikkäässä paketissa sekoittuvat tuttu Litku-estetiikka ja uudenlainen äänimaailma. Klemetti kertoo olleensa "musiikillisella puhdistuskuurilla", minkä takia levyn työnimi oli pitkään Reformi. Ding ding dong on syrjäkylien levy, joka on kirjoitettu minä-perspektiivistä. Sen lauluihin on purettu paljon ulkopuolisuuden tunnetta ja synkkää energiaa: sellaista ajatusta, että ulkopuolelle jäävälläkin voi olla mieletön sisäinen maailma.

"Levy sijoittuu Kuhmoon, ilmeisesti en pääse siitä eroon", Litku Klemetti sanoo.

Levyn voi kuunnella nyt useissa suoratoistopalveluissa: Spotify, Apple Music, Google Play, Tidal, Deezer ja YouTube Music. Levy löytyy myös Luova Recordsin Bandcamp-sivulta.

Jos olet ennakkotilannut levyn ja ihmettelet missä se viipyy, lue eilinen tiedote.

///

It is finally here! The anticipated and already critically acclaimed new Litku Klemetti album Ding ding dong.

The songs on the new album were mostly composed in September 2017. On a rainy evening at the rehearsal room, Klemetti realised what kind of songs she would like to make. They should have childish defiance and wackiness in them. To serve this purpose, an alter ego called Hullu-Sanna (literally Mad Sanna) was born. Hullu-Sanna is an unimaginative epithet from real life, but also a snarky, passionate, weird and creative personality. The songs on the album are bitter outbursts channeled through this character. They are songs that Klemetti would have made had she stayed in her hometown of Kuhmo, Finland. The songs were recorded in the spring of 2019, with band member Pekka Tuomi acting as the producer. On the record you can hear the familiar band Tuntematon numero but also various synthesizers and, among other things, some harsh beats from the Rhythm Wolf drum machine. The colorful package mixes familiar Litku Klemetti aesthetics with new soundscapes.

Ding ding dong is an album for all backwater rural villages, written in first person. In the songs, one can find the feelings of an outsider, a dark energy, a message telling everyone that even those who are left outside can posses a frantic inner world.

"The album takes place in Kuhmo. Apparently I can't get away from it" says Litku Klemetti.

You can listen to the album now on various streaming services: Spotify, Apple Music, Google Play, Tidal, Deezer and YouTube Music. It's also available on our Bandcamp site.

If you have pre-ordered the album and are wondering where your shipment is, please see the post from yesterday.

Recent Posts