Ilosaarirock.fi_2018_litkuklemetti_janin

7.5. Rytmikorjaamo, Seinäjoki (duo)

12.5. Tavastia, Helsinki

29.5. Unelmien Mellari, Helsinki (striimikeikka)

19.6. Pikipop, Oulu

3.7. Kihaus Folk, Rääkkylä

10.7. Pussikaljapäivä, Vaala

16.7. Bättre Folk

17.6. Röyttä Rock, Ii

24.7. Naamat, Muurame

25.7. Jättömaa

31.7. Porispere

8.8. Kesärauha, Turku

28.8 Ostarifestari, Höyhtyä

12.9. Musiikkitalo

1.10. Louhisali, Espoo

9.10. Kuusamotalo

16.10. Tampere-talo

22.10. Logomon Teatro-sali, Turku

11.12. Korjaamo, Helsinki

Litku_logo_sininen_rajattu.jpeg

Litku Klemetti yhtyeineen on lunastanut paikkansa suomalaisen undergroundmusiikin suosikkina. Viime vuosien aikana levyjä on syntynyt tiheään. Kaikki alkoi Horror ´15 -levyn julkaisemisesta vuonna 2016, jonka jälkeen on ehtinyt syntyä kolme levyä. Toisena ilmestynyt Juna Kainuuseen on ollut kansan suursuosikki ja nimikkokappale mm. Radio Helsingin soitetuin kappale vuonna 2017. Levy palkittiin myös Emma-patsaalla kriitikoiden valinta -sarjassa ja soundin vuoden levynä.

Litku Klemetin filosofia on "tehään vaan". 

Luova Records julkaisi bändin debyyttialbumin "Horror  '15" keväällä 2016. "Juna Kainuuseen" albumi julkaistiin vuoden 2017 alussa. "Päivä päivältä vähemmän" julkaistiin niin ikään 2017 ja levy "Taika Tapahtuu" julkaistiin 2018.  Kiemuraisempi Taika tapahtuu-levy on Teosto-palkintoehdokkaana 2019.

Syyskuussa 2019 julkaistiin hullu-sannan tarinaa käsittelevä ding ding dong-albumi, joka keräsi ylistäviä arvioita mediassa ja poiki emma-ehdokkuuden vuoden rock-kategoriassa. levy valittiin myös soundi-lehden vuoden kotimaiseksi levyksi.

2021 maaliskuussa julkaistiin  uusi elektroninen "Kukkia muovipussissa"-albumi, jolla litku tutkii tyttöyttään ja fanittaa mona caritaa. Levy on saanut innostuneen vastaanoton niin medialta kuin faneiltakin. Niko peltonen hehkuttaa levyä soundin arviossa yhdeksi kevään virallisiksi teemalevyksi hittiputkineen.

 

Tällä hetkellä litku työstää yhtyeineen orgaanista, Asiatonta oleskelua-nimellä kulkevaa pitkää albumia.
 

 

uusi video tour de france

bändikuva_neliö.jpeg

sosiaalisessa mediassa!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

yläkulttuuri-kioski:

  • Facebook
  • Instagram

Videoita ja musiikkia

biografia

piano3.jpeg

olen sanna klemetti (S.1987, KUHMO), laulunkirjoitTaja ja muusikko kainuusta. VIetin 13 vuotta Jyväskylässä kunnes muutin maalle Luhankaan 2020. usein pääni pursuaa ideoita, jotka kanavoin käsitöiksi, istutuksiksi, somepäivityksiksi, askarteluiksi, päiväkirjamerkinnöiksi, mutta enimmäkseen kuitenkin lauluiksi. askartelen lauluja milloin missäkin, se on hauskinta mitä tiedän. usein lauluNI kertovat minusta LEIKILLISESSÄ valossa: lauluissa osaan nauraa itselleni, olla lempeä tai täydellisen hämmentynyt. nykyään lauluni kulkevaT SISÄISEN TUOTTAJANI, LITKU KLEMETIN LÄPI. LITKU OSAA SANOA ASIAT YTIMEKKÄÄMMIN JA SUOREMMIN KUIN MINÄ. LITKU ON MYÖS ROHKEAMPI JA HAUSKEMPI KUIN SANNA IKINÄ OLISI.

Twist!-alakulttuuri-talkshow

Twist! on alakulttuurin oma talk-show, jonka esikuvina on mm. jyrki sekä vanhanliiton talkshow:t. Joka jaksossa on ajankohtainen ja enemmän näkyvyyttä ansaitseva artisti. Litku juontaa, tomi leppänen (vhs-klubi) kuvaa. 

twist! syntyi halusta tuoda yhteen alakulttuurin lahjakkaita tekijöitä.

arvioita

juttuja

diskografia

ding ding dong, 2019, Luova records (cd, kasetti, lp, digi)

naama_äititaustalla_edited.jpg

Kaikki peittyy kyyneliin, 2019 (7´tuumainen single, digi)

kyyneliin_cv.jpeg

Taika tapahtuu, 2018, Luova records (cd, kasetti, lp, digi)

taika_tukka.jpg

Päivä päivältä vähemmän, 2017, luova records/Viihdekasetit (kasetti, digi)

LUOVA0039 Päivä päivältä vähemmän.jpg

juna kainuuseen, 2017, luova records/viihdekasetit (kasetti, lp, cd, digi)

LUOVA0025 - Juna Kainuuseen - FRONT-bigg

horror ´15, luova records 2016 (cd, digi, lp, kasetti)

LUOVA0018 - LK&TN - Horror15 - ALBUM COV