13.6. Sideways, Helsinki

25.6. Provinssi, Seinäjoki

26.7. Pikipop, Oulu

?.7. Ruisrock, Turku

17.7. Uusi Tampere, Tampere

24.7. Vallifest, Helsinki

25.7. Työväen musiikkitapahtuma, Valkeakoski (soolo)

25.7. Naamat, Muurame

31.7. Porispere, Pori

14.8. Flow Festival, Helsinki

15.8. Kyröfest

11.9. Valojen yö, Hamina

9.10. Malmitalo, Helsinki 30.10. Painotalo, Äänekoski

13.11. Klubi, Tampere

11.12. Ääniwalli, Helsinki

Litku Klemetti yhtyeineen on lunastanut paikkansa suomalaisen undergroundmusiikin suosikkina. Viime vuosien aikana levyjä on syntynyt tiheään. Kaikki alkoi Horror ´15 -levyn julkaisemisesta vuonna 2016, jonka jälkeen on ehtinyt syntyä kolme levyä. Toisena ilmestynyt Juna Kainuuseen on ollut kansan suursuosikki ja nimikkokappale mm. Radio Helsingin soitetuin kappale vuonna 2017. Levy palkittiin myös Emma-patsaalla kriitikoiden valinta -sarjassa ja soundin vuoden levynä.

Litku Klemetin filosofia on "tehään vaan". 

Luova Records julkaisi bändin debyyttialbumin "Horror  '15" keväällä 2016. "Juna Kainuuseen" albumi julkaistiin vuoden 2017 alussa. "Päivä päivältä vähemmän" julkaistiin niin ikään 2017 ja levy "Taika Tapahtuu" julkaistiin 2018.  Kiemuraisempi Taika tapahtuu-levy on Teosto-palkintoehdokkaana 2019.

Syyskuussa 2019 julkaistiin hullu-sannan tarinaa käsittelevä ding ding dong-albumi, joka keräsi ylistäviä arvioita mediassa ja poiki emma-ehdokkuuden vuoden rock-kategoriassa. levy valittiin myös soundi-lehden vuoden kotimaiseksi levyksi.

Nyt litku työstää kahta uutta albumia ja keikkailee seuraavaksi kesän festivaaleilla, mikäli korona-tilanne rauhoittuu siihen mennessä.

 

teen tällä hetkellä levyä yhdessä tuottaja pekka tuomen kanssa

uusi video topsipuikolla aivoon

sosiaalisessa mediassa!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

yläkulttuuri-kioski:

  • Facebook
  • Instagram

Videoita ja musiikkia

biografia

olen sanna klemetti (S.1987, KUHMO), laulunkirjoitTaja ja muusikko kainuusta, NYKYISIN JYVÄSKYLÄSTÄ. miellän itseni ammattihaaveilijaksi. usein pääni pursuaa ideoita, jotka kanavoin käsitöiksi, istutuksiksi, somepäivityksiksi, askarteluiksi, päiväkirjamerkinnöiksi, mutta enimmäkseen kuitenkin lauluiksi. askartelen lauluja milloin missäkin, se on hauskinta mitä voi tehdä. usein lauluNI kertovat minusta LEIKILLISESSÄ valossa: lauluissa osaan nauraa itselleni, olla lempeä tai täydellisen hämmentynyt. nykyään lauluni kulkevaT SISÄISEN TUOTTAJANI, LITKU KLEMETIN LÄPI. LITKU OSAA SANOA ASIAT YTIMEKKÄÄMMIN JA SUOREMMIN KUIN MINÄ. LITKU ON MYÖS ROHKEAMPI JA HAUSKEMPI KUIN SANNA IKINÄ OLISIN. 

KIITÄN LITKUA TAITEENI KANAVOINNISTA KOHTI OLENNAISTA.

Twist!-alakulttuuri-talkshow

Twist! on alakulttuurin oma talk-show, jonka esikuvina on mm. jyrki sekä vanhanliiton talkshow:t. Joka jaksossa on ajankohtainen ja enemmän näkyvyyttä ansaitseva artisti. Litku juontaa, tomi leppänen (vhs-klubi) kuvaa. 

twist! syntyi halusta tuoda yhteen alakulttuurin lahjakkaita tekijöitä.

arvioita

juttuja

diskografia

ding ding dong, 2019, Luova records (cd, kasetti, lp, digi)

Kaikki peittyy kyyneliin, 2019 (7´tuumainen single, digi)

Taika tapahtuu, 2018, Luova records (cd, kasetti, lp, digi)

Päivä päivältä vähemmän, 2017, luova records/Viihdekasetit (kasetti, digi)

juna kainuuseen, 2017, luova records/viihdekasetit (kasetti, lp, cd, digi)

horror ´15, luova records 2016 (cd, digi, lp, kasetti)